SCC Omega Team

За нас

Ние сме екип от хора, обединени от любовта ни  към колоезденето като спорт и начин на живот.

Ние сме най-големият отбор по колоездене на територията на България.

Имаме най-големия отбор състезатели в категория Младежи до 23години.

Ние сме първия отбор в България, който тренира и развива момичета и девойки, като състезатели.

Нашите  състезатели  заемат призовите места  на  всички републикански и международни състезания.

Колоездачен спортен клуб Омега Тийм е създаден през 2021г. със седалище в гр. Божурище, като преди това имаме 10-годишна история под друго име. Развиваме спорта колоездене с дечица от 6-годишна възраст и достигаме до най-високите и елитни възрастови категории. Клубът ни има 53-ма лицензирани състезатели и е единственият в България, който развива спорта в цялостния му вид във всички възрастови групи, както при младежите, така и при девойките. Фокусът на КСК Омега Тийм е овновно върху три направления – писта, шосе и циклокрос.

Можем да се похвалим, че сме най-многочисленият клуб на територията на странта ни. Състезателите ни са завоювали многобройни отличия от елитни международни и републикански състезания. Имаме двукратен балкански шампион на шосе при девойки. Част от колоездачите ни са и състезатели в националния отбор на България.

На 13.02.2021г новоочреждения към Община Божурище колоездачен спортен клуб Омега Тийм беше приет и официално за член на Българската федеразия по колоездне на общо събрание.