SCC Omega Team

Три седмици – три състезания – много титли

На 24-25 април се проведе състезание по колоездене в гр. Бургас, в което взеха участие голяма част от колоездачите на КСК Омега Тийм. Състезанието бе разпределено в два дни, във всеки от които състезателите от различните възрастови категории правеха по един старт. В първия колоездачен ден, стартът бе даден на дълъг, сравнително равнинен шосеен терен, а през вторият ден трасето бе много тактично, с опасни завои и изкачвания – в Морската градина. Състезателите на божурския клуб отново показаха своята класа и обраха медалите.

При най-мъничките участници дебютираха няколко състезатели от КСК Омега Тийм – Никола Иванов, Алина Ангелова, Борислав Пачаджиев. Въпреки предстартовата треска и липсата на състезателен опит, малките колоездачи показаха изключителен хъс и направиха страхотни класирания. Никола Иванов се зае второ място, както в първия, така и във втория състезателен ден, което му донесе и среброто в крайното класиране. Алина Ангелова се качи също три пъти на почетната стълбичка като зае третото място. Борислав Пачаджиев се класира на четвърто място и в трите точкувания.

В следващата възрастова категория, момчета младша възраст, безапелационен в победата си отново беше състезателят на КСК Омега Тийм – Калин Ангелов. В трите класирания – от първия и втория ден, както и в крайното класиране, Калин се качи на най-високото стъпало и се окичи с три златни медала.

Поредни три златни медала и за Калина Спасова, която отвя конкуренцията си и показа голямо надмощие над останалите участници. На второ място, с много добро каране и с голяма преднина пред колоездачите от другите отбори, три сребърни медала за нашето момиче Вергиния Иванова.

Три сребърни медала и за Дара Рангелова, състезател на КСК Омега Тийм в категория девойки младша възраст. Страхотно каране за Дара, въпреки и тежкия колокритериум, заради падане в групата й.

На 1-ви май се проведе състезанието Купа „Милко Димов – Илия Кръстев” в гр. Сливен. През тази година градският критериум, беше заменен от изкачване на най-високия връх в Източна Стара Планина – връх Българка. Трасето беше тежко, но много красиво, основно предназначено за колоездачи, които се развиват в направление – изкачване.

Състезателите от КСК Омега Тийм, се отличиха отново със страхоти постижения. На първо място, в категория момчета младша възраст, се класира Калин Ангелов. Близо до него, класирал се на второ място, бе Деян Ангелов.

При състезателите от женски пол, стартът бе общ. В класирането води Ивана Тонкова, която взе златото, а след нея бронзовият медал бе завоюван от Вергиния Иванова.

На 09 май 2021г се проведе състезание по колоездене в гр. Чирпан, на което беше дадена възможност да се състезават колоездачи от всички възрастови категории и денят да се превърне в празник на колоезденето.

С началото на събитието, бе даден стартът при момичета и момчета младша възраст, където дебютира състезателката на КСК Омега Тийм – Емилия Чупетловска. Без стартова треска и нито миг колебание, тя направи страхотно каране и се класира на второ място. Другата състезателка на клуба – Виктория Андреева, се окичи с бронзовия медал, като държеше из късо своите конкуренти.

При състезателите от категория момчета младша възраст, на първо място отново финишира Калин Ангелов. Тактично каране за Калин, с много мощен финален спринт, който нито един състезател не успя да прихване.

Следващият старт беше смесен – състезатели от момчета и момичета старша възраст и девойки младша и старша възраст. Успех за нашите момичета – Калина Спасова, която отново спечели златото, Вергиния Иванова с второ място и Дара Рангелова с трето място – в нейната възрастова категория

В старта на възрастова категория на най-малките участници, на второ място се класира състезателят на КСК Омега Тийм – Никола Иванов, а на трето място – Георги Видолов, който направи страхотен състезателен дебют. На четвърто място и първо сред момиченцата, се класира Виктория Костова. На четвърто място сред момченцата беше Борислав Пачаджиев.

След тези състезания, предстои съвсем кратка подготовка, тъй като следващите стартове ще на 15.05.21г . В общ старт, над 100км ще се състезават колоездачи от юноши старша възраст и мъже, а трасето ще бъде изкачване на Паничище от Сапарева баня. В същото състезание с по-малка дистанция, участие ще вземат и състезателите от юноши младша възраст. Отборът на КСК Омега Тийм ще участва с пълен мъжки и пълен юношески отбор.

Ден по-късно, неделя, предстои Критериум, който ще се проведе в гр. Дупница. Участие в него ще вземат всички възрастови категории.