SCC Omega Team

ГП Г.С.Раковски – Котел

На 13-14.04.2021г, по случай честването на 200г от рождението на българския патриот и революционер Георги Стойков Раковски, се проведе състезание по колоездене ГН „Г.С.Раковски” в гр. Котел. От отбора на КСК Омега Тийм – гр. Божурище, участие взеха 9 състезатели, от две възрастови категории. В Юноши старша възраст се състезаваха Даниел Тодоров, Стефан Георгиев, Михаил Стефанов и Антон Стефанов. В категория Мъже нашите представители бяха – Денис Добрев, Георги Николов, Марио Сучев, Филип Катарджиев и Златин Вълчев.

В първия състезателен ден, участниците стартираха в общ старт, като трябваше да покрият планинското трасе с обща дължина от 104 км. След старта, нашите състезатели държаха челни позиции в основната група, наброяваща 95 състезатели. Първите километри прихващаха атакуващите състезатели и водеха групата. Първите опити за атаки и откъсвания от отбора ни дойдоха от Денис Добрев, Филип Катарджиев и Георги Николов, но при навлизане в обиколките, всеки един от тях бе прихващан. Златин Вълчев също изпъкна с блестяща атака, като в последните 100м. преди финала бе застигнат от спринтиращата основна група, където начело излезе отново нашият състезател Георги Николов. При част от колоездачите ни – Марио Сучев и Даниел Тодоров, възникнаха дефекти по велосипедите, но това не успя да ги ги спре да завършат общия старт и дори отборът ни спечели първото място при юноши старша възраст в лицето на Даниел Тодоров.

Вторият старт, който се проведе на следващия състезателен ден, беше колокритериум. Колоездачите трябваше да изминат дистанция от 36км по обиколка с дължина 1,8 км, като класирането се определяше по финален спринт. Отборът на Омега Тийм отново се отличи с изключително представяне, като на подиума при юноши старша се качиха двама наши състезатели – Даниел Тодоров 1-во място и Стефан Георгиев 3-то място, при мъжете Георги Николов зае 4-то място. Всички наши колоездачи успяха да се класират в първата десетка.

Отборът на КСК Омега тийм продължава с усилената подготовка, тъй като състезателният сезон продължава и до следващия старт остава по-малко от седмица. Предстои състезание, което ще се проведе на 24-25.04.2021 в гр. Бургас, където участие ще вземат по-малките ни състезатели.