SCC Omega Team

ДЛОШ – Писта Пловдив

Представяне на клуба:
Колоездачен спортен клуб Омега Тийм е създаден през 2021г. със седалище в гр. Божурище, като преди това имаме 10-годишна история под друго име. Развиваме спорта колоездене с дечица от 6-годишна възраст и достигаме до най-високите и елитни възрастови категории. Клубът ни има 53-ма лицензирани състезатели и е единственият в България, който развива спорта в цялостния му вид във всички възрастови групи, както при младежите, така и при девойките. Фокусът на КСК Омега Тийм е овновно върху три направления – писта, шосе и циклокрос.

Можем да се похвалим, че сме най-многочисленият клуб на територията на странта ни. Състезателите ни са завоювали многобройни отличия от елитни международни и републикански състезания. Имаме двукратен балкански шампион на шосе при девойки. Част от колоездачите ни са и състезатели в националния отбор на България.

На 13.02.2021г новоочреждения към Община Божурище колоездачен спортен клуб Омега Тийм беше приет и официално за член на Българската федеразия по колоездне на общо събрание.

Първи отличия за 2021г:
В периода 12-14.02.2021г се проведе Зимен Държавен Личен Отборен Шампионат (Републиканско първенство) на писта. Домакин беше Многофункционална спортна зала Колодрума в гр. Пловдив. Шампионатът беше предвиден за колоездачи в 5 възрастови категории, като от КСК Омега Тийм имахме представители във всяка една от тях. Участие взеха 19 наши добре подготвени колоездачи. Сензация на шампионата беше нашият състезател – Даниел Тодоров, който се състезава в категория юноши старша възраст и обра отличията на всички дисциплини, в които взе участие. Клубът се отличи с блестящо представяне като успя да извоюва 27 медала и 3 купи. В индивидуалните дисциплини:

Девойки младша възраст:

Дара Рангелова
Трето място и бронзов медал – 2000м индивидуално преследване
Трето място и бронзов медал – 500м от място
Девойки старша възраст:

Ивана Тонкова
Първо място и златен медал – 2000м индивидуално преследване
Първо място и златен медал – 500м от място

Таня Александрова
Второ място и сребърен медал – 2000м индивидуално преследване
Второ място и сребърен медал – 500м от място

Юноши младша възраст:

Никола Младенов
Второ място и сребърен медал – 500м от място

Юноши старша възраст:

Стефан Георгиев
Трето място и бронзов медал – 200м летящ старт

Даниел Тодоров
Второ място и сребърен медал – 200м. летящ старт
Първо място и златен медал – Кейрин
Първо място и златен медал – 3000м. индивидуално преследване
Първо място и златен медал – Скрач юноши старша в.
Първо място и златен медал – Елиминация
Първо място и златен медал – Издръжливост по точки
Първо място и златен медал – Бързина
Първо място и златен медал – Оминиум

В отборни дисциплини:

Юноши младша възраст:

Ясен Цонев, Никола Младенов, Калоян Йончев, Марио Величков
Второ място и сребърни медали – 3000м. отборно преследване

Ясен Цонев, Никола Младенов, Калоян Йончев, Марио Величков
Второ място и купа – крайно отборно класиране

Юноши старша възраст:

Антон Стефанов, Стефан Георгиев, Даниел Тодоров
Първо място и златни медали – Италианско преследване

Антон Стефанов, Стефан Георгиев, Даниел Тодоров, Михаил Николов
Второ място и сребърни медали – Отборно преследване 4000м

Антон Стефанов, Стефан Георгиев, Даниел Тодоров, Михайл Николов
Първо място и купа – крайно отборно класиране

Мъже:

Денис Добрев, Филип Катарджиев, Георги Николов, Валентин Филипов, Златин Вълчев, Деян Асенов
Трето място и купа – крайно отборно класиране

Въпреки липсата на добра материално-техническа база, която не ни позволява да се състезаваме в немалка част от дсциплините и така да допускаме големи пропуски в развитието на колоездачите ни, КСК Омега Тийм е един от най-титулуваните клубове в страната ни. За да продължим и знапред със същите успехи, клубът ни се нуждае от спонсори и от подкрепа. Ще се радваме да я получим от фирми-благодетели, както и от частни лица, които знаят каква е цената на труда на децата, за да достигнат големите върхове.

Можете да се свържете с нас на info@omegateam.bg или да позвъните на тел: 088 901 4869. Подкрепете и страницата ни – FB: @sccomegateam

От името на клуба и на г-н Добри Деспотов – треньор на КСК Омега Тийм, искаме да благодарим на г-н Георги Димов, че не остави на заден план спорта в Общината ни. Щастливи сме да отбележим, че през текущия месец е заложено за гласуване на ОБС отпускането на бюджет, чрез който колоездачите ни ще могат да се снабдят с част от нужните им технически средства за предстоящите състезания. Надяваме се, че предложението ще бъде прието и с помощта на изготвената от нас стратегия за разпределяне и отчитане на средствата, ще можем да работим ефективно и занапред.